SEO (Keresőoptimalizálás)

Kell nekem a SEO?

Ahhoz, hogy az oldalunk forgalma vagy látogatottsága növekedjen, több tényezőnek kell javulnia, több feltételnek kell teljesülnie.

Többek között el kell érnünk, hogy a látogatóink a korábbiakhoz képest több időt töltsenek el a weboldalunkon. Ehhez természetesen megfelelő tartalom is kell, és emellett igen fontos, hogy az adott weboldal milyen gyorsan töltődik be a látogató böngészőjébe.

A másik igen fontos tényező, hogy a weboldalunk témájában a mi weboldalunk kerüljön lehetőleg az első vagy az első három hely valamelyikére a kereséskor. Ez azért fontos, mert a keresési eredmények első vagy első három helye viszi el az érdeklődők 50-66%-át.

Jó-jó, de hogyan kerülhet az én weboldalam ennyire előre a találati listákban?

Hát azzal, hogy a weboldalunkat a keresőmotorok (ez ma már elsősorban a Google) számára könnyen emészthetővé kell tenni. Másképpen szólva, úgy kell a weboldalt kialakítani, hogy a Google keresőalgoritmusának a lehető legkönnyebben feldolgozható legyen.

Téged is foglalkoztatnak az alábbi felvetések?

Megoldjuk, hogy az oldalad keresőbarát legyen

A SEO, azaz a keresőoptimalizálás a marketing szerves része.

Ma már szinte mindannyian használunk internetet és okos készülékeket. És ezekkel élünk is, amikor ismeretlen helyen vagyunk. Például, amikor külföldön nyaralunk és nem tudjuk, hol vacsorázzunk. Ilyenkor egyből előkerül az okostelefon és elkezdünk keresni az interneten. Számos étterem jön fel a keresőben, de többnyire csak az első néhánnyal foglalkozunk.

Ez is mutatja (és a felmérések is), hogy az emberek nagyon kevés százaléka lapoz csak tovább az első találati oldalról a többi oldalra. Sőt, sokan nem is tudják, hogy van tovább is. Egyes felmérések szerint az emberek túlnyomó többsége az első öt találatot nézi meg es ebből az öt lehetőségből választ.

Ez alapján már láthatjuk, hogy mennyire előnyös, sőt, mekkora versenyelőny az, ha a keresési eredmények elejére kerülünk.

Mivel ma már ha valamit nem találunk az utcában, akkor rákeresünk az interneten, de ugyanígy rákeresünk az éttermekre, ruhákra, termékekre, személyekre és még sok minden másra is. Az egyik legnépszerűbb és legtöbbet használt kereső a Google.

A SEO segítségével, hirdetések nélkül, fel tudjuk javítani az eredményeinket, hogy mi legyünk abban a bűvös ötösben. Természetesen, egy jó hirdetés, a jól beállított SEO mellett sem elhanyagolható, de erről bővebben az Online Marketing szolgáltatásunknál olvashatsz.

A SEO-t folyamatosan figyelni kell és szükség esetén frissíteni, dolgozni vele. Mivel az algoritmusok folyamatosan fejlődnek, a keresőmotor állandóan változik, így nekünk is alkalmazkodni kell ezekhez a változásokhoz, ha el akarjuk érni vagy épp meg akarjuk tartani azt a bizonyos előkelő helyet a keresőben.

Megoldást biztosítunk az alábbi karbantartási és üzemeltetési feladatokra

color

Kulcsszókutatás

typo

SEO elemzés

picture

Piackutatás

logo

Konkurencia elemzés

design

Nyomon követés

responsive

Kongruens linképítés

landing

Teljesítmény analízis

brand

Költséghatékonyság

Gyakori kérdések

A SEO angol mozaikszó a Search Engine Optimization szavakból. Magyarul leginkább keresőoptimalizálásnak nevezzük. Ez a folyamat lényegében a weboldalak különböző keresőmotorokban való organikus, azaz ingyenes megjelenésének javítási folyamata. Magyarán arra törekszünk, hogy a Google keresések során, egy adott kifejezésre minél előrébb szerepeljünk a normál, nem fizetős (organikus) találatok között.

A megfelelő SEO beállításokhoz abból kell kiindulni, hogy tisztában kell lennünk a célcsoportunkkal. Ennek a célcsoportnak megfelelően, számukra könnyen érthetően kell a szöveget megfogalmazni, hogy aztán az a szöveg (egy elég bonyolult szabályrendszernek megfelelve) elegendő mennyiségű, de a tevékenységünkhöz kapcsolódó kulcsszót, illetve szinonimát tartalmazzon.

A keresőoptimalizálás előnye, hogy ingyenes, hátránya viszont, hogy lassu. Az eredmények nem egyik napról a másikra érkeznek. Folyamatos munkát és figyelmet követel, amit csapatunk készségesen elvégez. Egyes esetekben hetekbe, sőt hónapokba is telik, mire apránként feljebb kerülünk a találati listában. Fontos tudni, hogy ez nem a különböző szakemberek vagy módszerek hibája, hanem a keresőmotor algoritmusoknak ennyi időbe telik bejárni a weboldalak millióit. A hirdetések gyorsan szállítanak eredményt, de ha lejár a keretösszeg és a hirdetésünk abbamarad, akkor megszűnnek ezek az eredmények és pont ez a legnagyobb különbség a keresőoptimalizálás és a hirdetések között. A SEO lassabban, de tartósan biztosítja a kívánt hatást. Éppen ezért előre megjósolni igen nehéz azt, hogy a munkánk során hányadik helyet tudjuk megszerezni az oldalunknak. Az azonban összességében elmondható, hogy folyamatos és kitartó munka mellett az oldalunk az adott kulcsszóra rákeresve egyre előkelőbb helyet fog elfoglalni.

Sajnos nem. Képzeljük el a SEO-t úgy, mint egy veteményeskertet. Ha szeretnénk belőle termést, akkor nem állhatunk meg a palántázásnál. Folyamatos gondozásra és munkára van szükség ahhoz, hogy a szüretelésnél ne érjen minket kellemetlenség. Majd az egészet kezdjük elölről. A SEO is hasonlóan működik. Azzal, hogy végeztünk a beállításokkal és elértünk egy előkelő helyet a Google-on még nem ért véget a munka. Ha szeretnénk, hogy az eredményeink tartósak legyenek, folyamatosan dolgoznunk kell az újabb és újabb tartalmakon, valamint az algoritmusok esetleges fejlődésével a régebbieken is.

A jelenlegi internetes kultúrában már a legtöbb, vevőt megcélzó marketing eszköz egyre kevésbé hatásos. A vásárlók nagy többsége a vásárlást megelőzően az interneten keresgél, hogy a vágyott termékét megtalálja. Ez pedig a keresőmotorok használatát jelenti, azaz minél hamarabb talál ránk a vevőjelölt, annál nagyobb az esélye, hogy aztán ténylegesen nálunk vásárol. Ebben segít nekünk a SEO.

A vásárlókért folytatott verseny rendkívül kiélezett, azaz aki komolyan gondolja, hogy a vásárlókat behozza az üzletébe vagy webshop-jába, ők mind lehetőleg a keresési találatok elején akarnak lenni. Ehhez viszont nagyon is fontos, hogy ismerjük, hogy a keresőmotorok algoritmusa hogyan működik és ahhoz a leghatékonyabb SEO beállításokat tegyük meg. Azzal, hogy kicsúszunk a keresési lista elejéről, komolyan kockáztatjuk azt, hogy vevőket veszítsünk.

Természetesen igen. Ha már van szöveged, az alapján is tudunk kulcsszavazni, és ha csak témád van, az alapján is tudunk kulcsszavakat javasolni. Természetesen, ilyenkor elképzelhető, hogy a szöveget is alakítani kell, hogy az a lehető legnagyobb mértékben SEO barát legyen. A tartalomírásról bővebben a Tartalom írás / Menedzsment szolgáltatásunknál tájékozódhatsz.

Erre különböző weboldalak nyújtanak lehetőséget, illetve mi is rendszeresen tájékoztatjuk megrendelőinket és visszajelzéseket küldünk az aktuális helyezésről.

Lehet, hogy nekünk van a legszuperebb weboldalunk, a legjobb termékünk vagy éppenséggel a mi szolgáltatásunk az, ami egy ország mindennapos gondjait megoldaná. Mindez semmit nem ér, ha senki sem tud róla. A SEO arról gondoskodik, “hogy felkerüljünk a térképre”, ezáltal nagyobb tömegekhez és - ami talán fontosabb - releváns, azaz az irántunk érdeklődő emberekhez juthatunk el. Mindezt sokkal költséghatékonyabban, mint bármelyik hirdetés. Igaz, valamivel lassabb, de annál tartósabb lesz a hatás. Ja, és még valami, az összes konkurensed figyel a SEO-ra, így ha te ezt nem teszed, könnyen kieshetsz a versenyből.

SEO (Keresőoptimalizálás)

Légy a TOP-ban a keresési listán!
Egyedi ajánlat alapján
  • 1 óra ingyenes konzultáció
  • Igények feltérképezése
  • Linképítés
  • Kulcsszó analítika
  • Konkurencia elemzés

Garanciák, a TE érdekedben

Elégedettségi Garancia

"Jót s jól, ebben áll a nagy titok" - Kazinczy Ferenc
Arra törekszünk, hogy a támasztott elvárásoknak megfelelő weboldalt hozzunk létre. Ha úgy tűnik, ez mégsem sikerült, akkor jelezd felénk és az ÁSZF-fel összhangban mi azonnal visszatérítjük a megvalósításra fordított költségeidet.

Adatgarancia

Adataid elérhetősége és biztonsága számunkra is kiemelkedő fontosságú. Ezért rendszeresen, 3 különböző helyen, több szerverre is készítünk biztonsági mentéseket. Így bármilyen nehézség lép fel a weboldallal, biztonsági mentésekből visszaállítjuk a korábbi állapotot, ha szükséges.

Adatvédelmi Garancia

Személyes és üzleti adatokkal is dolgozunk. Ahhoz, hogy sikeres legyen a weboldalad és így a vállalkozásod, mindent megteszünk annak érdekében, hogy az együttműködésünk során hozzánk kerülő adataid 3. félhez semmiképpen se kerüljenek. Számunkra ez a záloga a közös sikernek.