Online Marketing

Kellene egy jó marketing stratégia?

Az online térben megtalálni a megfelelő és hatékony marketing stratégiát, ez az, ami meghatározza, hogy a vállalkozásunk sikeres lesz-e vagy sem. Emellett a marketing területe meglehetősen szerteágazó, még az online térben is.
Az online és közösségi térben való megjelenés lényege, hogy olyan mondanivalóval jelenjünk meg, ami az célcsoportunkba tartozó személyeket “eléri”, az az megszólítja és cselekvésre készteti, hogy kapcsolatba lépjen velünk.
Ügyfeleink elérésére több eszköz is a rendelkezésünkre áll, de nem mindegy, hogy ezek közül melyiket használjuk a célcsoportunk elérésére.
A trendek szerint egyre többen vannak “fent” az online térben, de elsősorban a közösségi hálón, ezért vállalkozásként a közösségi médiában való jelenlétünk kulcsfontosságú.
Az üzeneteink célzott kijuttatásához többféle eszköz érhető el, de nem mindegy, hogy kiket akarunk elérni, mit akarunk az üzenetekkel átadni és az végül mennyibe fog kerülni.
A fizetett hirdetések jó megoldások lehetnek, amennyiben kellően figyelemfelkeltőek és jó szövegezésűek azok. Ezek a fizetett hirdetési szolgáltatások lehetnek ingyenes, weboldalba beépíthető szolgáltatások is, amikkel akár kampányokat is fel lehet építeni.
A megvalósítás közben sokszor kiderül, hogy az adott eszköz felülete pilótavizsgás, azaz hozzáértőre lesz szükség a helyes beállításokhoz, hogy az valóban végül bevételt tudjon teremteni a számunkra.

Téged is foglalkoztatnak az alábbi felvetések?

Oké, hogy fontos a marketing, de hogyan fogjak hozzá? Hogyan tudok álom ügyfeleket szerezni?

Hogyan tudok álom ügyfeleket szerezni?

Hogyan lesz eredményes a kampányom?

Hogyan tűnhetek ki a különböző közösségi oldalakon?

Tartalmaim hogyan lesznek ütősek marketing szempontból?

 És hogyan juttassam el az üzenetemet a célcsoportomnak?

Kik az én célcsoportom?

Lefedjük a marketinged területeit

A mai világban egy jó marketing stratégia és annak pontos követése, nem csak pénzt tesz, de pénzt is hagy a zsebedben. Mit is jelent mindez? Vállalkozásaink során, sokan sokféleképpen szeretnénk sikert elérni. Van, amikor számolatlanul költünk hirdetésekre, kiemelésekre vagy “olcsó” szakemberekre, reménykedve a pozitív eredményekben. Ez aztán vagy bejön, vagy nem. Amit mi kínálunk úgy tud neked pénzt megtakarítani, hogy még időt is spórolunk vele. Csapatunk egyszerre felügyeli valamennyi szegmensét ennek, a polipként szerteágazó területnek. Nem kell külön SEO-ra, Facebook-ra, vagy akár Instagram-ra költened. A közös munka során folyamatosan kapcsolatban vagyunk, így tudjuk finomítani, hangolni a folyamatokat. Valamennyi marketing terület folyamatosan monitorozható, így a munkánk bármikor ellenőrizhető, számokkal alátámasztható. Összességében elmondható, hogy bár nem lehetetlen organikusan növekedni, de ha hatékonyabban és gyorsabban kell az áttörés, a marketing az a terület, ahol a legkevésbé éri meg spórolni.

Megoldást biztosítunk az alábbi karbantartási és üzemeltetési feladatokra

color

Piackutatás

typo

Arculatelemzés

picture

Stratégia építés

logo

Hírlevél beállítás

design

USP (Unique Selling Proposition)

responsive

PPC hírdetések

landing

Teljesítmény analízis

brand

SWOT analízis

Gyakori kérdések

A világ mai állása szerint egyre többen jelennek meg az online térben, függetlenül kortól és attól, hogy milyen események zajlanak a világban.

Emellett a hagyományos marketing és hirdetési eszközök hatékonysága oly mértékben csökkent, hogy azokra ma már költeni nem érdemes, mivel gyakorlatilag az emberek más csatornákon keresztül informálódnak.

Természetesen, egy jól átgondolt és kivitelezett online kampánnyal tudunk segíteni abban, hogy több vásárló legyen a velünk kapcsolatba kerülő érdeklődőből.

A Google Ads (korábbi nevén Google AdWords) a Google hirdetési szolgáltatása, segítségével fizetett hirdetéseket helyezhetsz el a Google termékeiben és a Google partnerek (Youtube, Google Maps…, stb.) webhelyein.

A Google Analytics (GA) a Google ingyenes szolgáltatása, ami az adott weboldal látogatóiról készít és prezentál részletes statisztikát.

A Google Analytics statisztikájából többek között megtudhatjuk (a teljesség igénye nélkül):

 • a weboldalunk látogatóinak számát,
 • visszatérésük rendszerességét (hűségességüket),
 • milyen csatornákról érkeztek a weboldalunkra,
 • mennyi időt töltenek el a weboldalunkon,
 • mely oldalaink a leglátogatottabbak
 • Weboldalunk mely időszakokban a leglátogatottabb 
 • az érkezők milyen földrajzi helyekről érkeztek,
 • És még sok mást is megtudhatunk, például konverziókat, kattintásokat, stb., melyet a stratégiánkba beépíthetünk.

A célközönség meghatározása azért fontos, mert olyan ügyfelekre van szüksége minden vállalkozásnak, akiknek a vállalkozás által nyújtott szolgáltatásokra van szükségük.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a célcsoportba tartozó személyek azok, akik a leginkább nyitottak a szolgáltatásunk vagy termékük megvásárlására.

A tudatosan felépített marketing terv része a konkurensek és a piac feltérképezése. Ez után hatékonyan tudjuk a céget felhelyezni erre a térképre. Mikor tudjuk, hogy hol helyezkedünk el a piacon, akkor meg tudjuk határozni a jövőbeli vásárlói körünket. Lényegében ezek a vásárlók a célközönségünk. Állhat korosztálybol, foglalkozási körből, és a társadalom bármely részéből. Akkor jó a célközönségünk meghatározása, ha célirányosan a potenciális érdeklődőket, vásárlókat tudjuk megszólítani.

A online marketing lényegében egy márkának, vagy annak termékeinek, szolgáltatásainak népszerűsítése különböző online csatornákon.

A Marketinges az a szakember, aki átlátja, menedzseli és karbantartja a különböző hírdetési folyamatokat valamennyi online (Google, facebook, Instagram, stb.) és offline (tv, újság, plakát, stb.) csatornán. Folyamatosan monitorozza a piacot, a trendeket, sőt még a konkurenciát is, ezzel esetenként jelentős versenyelőnyt biztosít vállalkozásodnak. 

Ahhoz, hogy ezt megválaszoljuk, először vizsgáljuk meg, hogy mi is az a marketing stratégia vagy másnéven marketing terv. Ez a terv tartalmazhat akár egy egészen hosszú távú stratégiát is, ami évekre meghatározza a különböző marketing tevékenységünket. Lényegében egy forgatókönyv, ami alapján tudjuk menedzselni, népszerűsíteni és felfuttatni az ötleteinket, termékeinket. És hogy miért fontos ez? Azért, mert minden lépés pontosan definiált a maximális profit érdekében. Kérdéses esetekben tudunk hozzá igazodni. A megalkotása során a piackutatásnak köszönhetően tűpontosan megismerjük a célpiacot, így elkerüljük a felesleges költést a rosszul beállított kampányokra. Összegezve tehát elmondható, hogy egy jól megírt marketing terv nem csak az eladásaidra, hanem az egész cégedre hatással van, mivel olyan elengedhetetlen részekre is befolyással van, mint az árképzés és a célpiaccal, célközönséggel való kommunikációs formák. 

A hírlevélnek köszönhetően manapság az egyik legegyszerűbb kapcsolatot tartani a követőkkel és vásárlóinkkal. Tájékoztatást tudunk adni vállalkozásunk életével kapcsolatosan, ide értve az akciókat, fejlesztéseket, kampányokat és még sok mást is. Ez a kapcsolattartás rendszerint bizonyos időközönként történik, e-mail formájában.

Természetesen igen, az előzetesen egyeztetett igényeknek megfelelően állítjuk össze a kampány tartalmát. Alapvetően a hírlevél tartalmát ügyfeleink állítják össze, azonban ha elakadsz bátran vedd igénybe Tartalom Írás / Menedzsment szolgáltatásunkat.

A Pay per Click (kattintás alapú fizetés), vagy röviden PPC egy online hirdetési módszer, amelynek lényege, hogy a hirdető csak akkor fizet hirdetéséért, ha arra egy felhasználó rá is kattint.

A SWOT analízis az angol erősségek, gyengeségek, lehetőségek és veszélyek szavak első betűjéből áll össze. Az elemzés során a cég vagy vállalkozás ezen négy aspektusa kerül nagyító alá, hogy ezek alapján javítani tudjunk a cég piaci pozícióján.

Az USP (Unique Selling Proposition) az a cég azon erőssége, amivel a az kitűnhet a konkurensek közül.

Ezen folyamat során megvizsgálásra kerül, hogy a cég tevékenysége, az ügyfelekkel való kapcsolattartás formai és stilisztikai jegyei, valamint a cég által kialakított márka összhangban van-e, azaz támogatják-e egymást ahhoz, hogy a cég minél ismertebb és elfogadottabb legyen a piacon.Online Marketing

Ha kell egy jó stratégia
Egyedi ajánlat alapján
 • 1 óra ingyenes konzultáció
 • Igények feltérképezése
 • Igényeknek megfelelő egyedi tervezés
 • Arculat elemzés
 • Marketing stratégia kialakítás

Garanciák, a TE érdekedben

Elégedettségi Garancia

"Jót s jól, ebben áll a nagy titok" - Kazinczy Ferenc
Arra törekszünk, hogy a támasztott elvárásoknak megfelelő weboldalt hozzunk létre. Ha úgy tűnik, ez mégsem sikerült, akkor jelezd felénk és az ÁSZF-fel összhangban mi azonnal visszatérítjük a megvalósításra fordított költségeidet.

Adatgarancia

Adataid elérhetősége és biztonsága számunkra is kiemelkedő fontosságú. Ezért rendszeresen, 3 különböző helyen, több szerverre is készítünk biztonsági mentéseket. Így bármilyen nehézség lép fel a weboldallal, biztonsági mentésekből visszaállítjuk a korábbi állapotot, ha szükséges.

Adatvédelmi Garancia

Személyes és üzleti adatokkal is dolgozunk. Ahhoz, hogy sikeres legyen a weboldalad és így a vállalkozásod, mindent megteszünk annak érdekében, hogy az együttműködésünk során hozzánk kerülő adataid 3. félhez semmiképpen se kerüljenek. Számunkra ez a záloga a közös sikernek.